Δείτε Γρήγορα:
Home / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | EVENTS / ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | ΧΑΛΚΙΔΑ / 10ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest: Δράσεις και παράλληλες εκδηλώσεις Τετάρτης και Πέμπτης
10ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest: Δράσεις και παράλληλες εκδηλώσεις Τετάρτης και Πέμπτης

10ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest: Δράσεις και παράλληλες εκδηλώσεις Τετάρτης και Πέμπτης

Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου (18.00-20.00) πραγματοποιήθηκε σεμινάριο με τίτλο «Εκπαίδευση και ΜΜΕ, Η περίπτωση του κινηματογράφου και του ντοκιμαντέρ» από την Τέσσα Δουλκέρη (Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας της Επικοινωνίας του Α.Π.Θ.,Σκηνοθέτις).

Στις 20.30 διεξήχθη μουσική εκδήλωση με τίτλο «Από τον Μεσαίωνα μέχρι σήμερα» στην «Οικία Βαϊλου». Συμμετείχαν οι Marcel Spinei και μουσικοί από το Ωδείο «Νίκος Σκαλ­κώτας».

Από την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου ξεκινάει το αφιέρωμα στις Ξένες Κινηματογραφίες. Φέτος την τιμητική του θα έχει το Σύγχρονο Μεξικάνικο Ντοκιμαντέρ. Το αφιέρωμα θα ολοκληρωθεί με την προβολή τριών ντοκιμαντέρ Μεξικάνικης παραγωγής στο αμφιθέατρο Μεγάρου Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.

Από  Τετάρτη έως την Κυριακή 16 Οκτωβρίου θα λειτουργούν στο Φουαγιέ Μεγάρου Περιφερειακής Κοινότητας Εύβοιας τα παρακάτω:

  • Έκθεση Εικαστικών Παρεμβάσεων «Εικαστικές Παρεμβάσεις εμπνευσμένες από τη ζωή των Ρομά» της εικαστικού Βασιλικής Πουρίδου.
  • Έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Βαλυράκη με θεματολογία από τον παγκόσμιο και ελληνικό κινηματογράφο.
  • Έκθεση φωτογραφίας του Ιωάννη Γαβριήλ με τίτλο «Οι γειτονιές του Θεού». Η έκθεση αποτελείται από σειρά φωτογραφιών από γειτονιές της Αθήνας , του Πειραιά, της Κων/πολης και της Κέρκυρας όπου ζουν Ρομά.
  • Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «50 χρόνια ΕΡΤ» . Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες από το Αρχείο της ΕΡΤ με στιγμιότυπα από την ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης.

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ τις ίδιες ημερομηνίες θα λειτουργούν επιπλέον οι παρακάτω εκθέσεις:

  • Έκθεση φωτογραφίας –Εγκατάσταση από το Ερευνητικό Project της ομάδας του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο ΚΑΘΡΕΠΤΗ, Πλατεία Τζαμί.Συντονίζει ο δάσκαλος Γιώργος Ζαφειρίου.

Έκθεση με τίτλο «Από το κινηματοθέατρον του ξενοδοχείου Λούσυ στο θέατρο Αυλιδείας Αρτέμιδος» στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας

Σχόλια

comments

About halkida.gr

Καλώς ήρθατε στο halkida.gr! | Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@halkida.gr | ΧΑΛΚΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΝΕΑ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΚΤΕΛ