Δείτε Γρήγορα:
Home / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | EVENTS / ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | ΧΑΛΚΙΔΑ / 10ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδα: Δράσεις 4ης ημέρας
10ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδα: Δράσεις 4ης ημέρας

10ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδα: Δράσεις 4ης ημέρας

Το 10ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας διανύει την τέταρτη μέρα διεξαγωγής του υποδεχόμενο δημιουργούς, καλλιτέχνες και φίλους του κινηματογράφου.

Οι δράσεις στα πλαίσια της Νεανικής Δημιουργίας συνεχίζονται στο αμφιθέατρο Μεγάρου Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας. Στις 10.10 είναι προγραμματισμένη η προβολή του ντοκιμαντέρ «Στο ακαδημαϊκό τέταρτο: Street Art» του Γιώργου Μανδελένη.

Στις 11.30 είναι προγραμματισμένη στο Ξενοδοχείο Παλίρροια (αίθουσα «Κλεοπάτρα) συζήτηση με θέμα «Η εκπαίδευση των Ρομά, ο μόνος δρόμος για ένα λαμπρό μέλλον». Τη συζήτηση συντονίζουν οι Μανώλης Ράντης, Κώστας Παϊτέρης, Λευτέρης Κωνσταντινίδης, Νίκος Ανα­γνωστόπουλος.

Παράλληλα στην ίδια αίθουσα θα συνεχιστεί ο κύκλος σεμιναρίων με τίτλο «Κινηματογράφος και εκπαίδευση» έως και το Σάββατο 15 Οκτωβρίου.

  • Σήμερα Παρασκευή ,στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί το Σεμινάριο με τίτλο «Κινηματογράφος και Παιδεία» από τον σκηνοθέτη Θεόδωρο Μαραγκό.

Στο «Café Mostar» η συγγραφέας Έφη Βενιανάκη παρουσιάζει το νέο της βιβλίο με τίτλο «Σε ακανόνι­στο ρεύμα». Η παρουσίαση θα ξεκινήσει στις 18.30.

Στο αμφιθέατρο Μεγάρου Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας συνεχίζεται το αφιέρωμα στο Σύγχρονο Μεξικάνικο Ντοκιμαντέρ. Στις 18.30 είναι προγραμματισμένη η προβολή του ντοκιμαντέρ «Vuelve a la Vida» του Carlos Hagerman.

Παράλληλα έως την Κυριακή 16 Οκτωβρίου θα λειτουργούν στο Φουαγιέ Μεγάρου Περιφερειακής Κοινότητας Εύβοιας τα παρακάτω:

 

  • Έκθεση Εικαστικών Παρεμβάσεων «Εικαστικές Παρεμβάσεις εμπνευσμένες από τη ζωή των Ρομά» της εικαστικού Βασιλικής Πουρίδου.
  • Έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Βαλυράκη με θεματολογία από τον παγκόσμιο και ελληνικό κινηματογράφο.
  • Έκθεση φωτογραφίας του Ιωάννη Γαβριήλ με τίτλο «Οι γειτονιές του Θεού». Η έκθεση αποτελείται από σειρά φωτογραφιών από γειτονιές της Αθήνας , του Πειραιά, της Κων/πολης και της Κέρκυρας όπου ζουν Ρομά.
  • Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «50 χρόνια ΕΡΤ» . Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες από το Αρχείο της ΕΡΤ με στιγμιότυπα από την ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης.

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ τις ίδιες ημερομηνίες θα λειτουργούν επιπλέον οι παρακάτω εκθέσεις:

  • Έκθεση φωτογραφίας –Εγκατάσταση από το Ερευνητικό Project της ομάδας του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο ΚΑΘΡΕΠΤΗ, Πλατεία Τζαμί.Συντονίζει ο δάσκαλος Γιώργος Ζαφειρίου.
  • Έκθεση με τίτλο «Από το κινηματοθέατρον του ξενοδοχείου Λούσυ στο θέατρο Αυλιδείας Αρτέμιδος» στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας.

Σχόλια

comments

About halkida.gr

Καλώς ήρθατε στο halkida.gr! | Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@halkida.gr | ΧΑΛΚΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΝΕΑ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΚΤΕΛ