Δείτε Γρήγορα:
Home / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | EVENTS / ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | ΧΑΛΚΙΔΑ / Το «Μέδων Πλειόνη» στον Ευβοϊκό
Το «Μέδων Πλειόνη» στον Ευβοϊκό

Το «Μέδων Πλειόνη» στον Ευβοϊκό

Το Σάββατο 7/10 στις 18.00 το πλοίο «Μέδων Πλειόνη» καθελκύστηκε στα νερά του Ευβοϊκού στη προβλήτα ΟΥΛΕΝ κάτω από το σταθμό του ΟΣΕ, ανάμεσα σε πλήθος κόσμου. Ένα σκαρί αντίγραφο ιστορικού πλοίου τύπου Τσερνίκι με σχέδια από το 1838 και με την παραδοσιακή τεχνική από το ναυπηγό Νικόλα Βλαβιανό και την ομάδα του στο ναυπηγείο «Νεώσοικος». Ο Σύλλογος ¨Πρωτέας¨ σαν υποστηρικτής της παραδοσιακής ναυπήγησης και της ναυτικής κληρονομιάς έκανε ένα όνειρο πραγματικότητα όπως είπε ο κ. Δημοσθένης Δόγκας στην ομιλία του κατά την ώρα του αγιασμού μαζί   με τον πρόεδρο του ΠΡΩΤΕΑ κ. Νίκο Σταυρόπουλο.

Στο χώρο υπήρχε αναρτημένο το ιστορικό του πλοίου αλλά και την εξήγηση του ονόματός του.

 

 

 

 

 

 

 

Μετά τον αγιασμό ακολούθησε συναυλία από τους «Χαϊνιδες», τον Δημήτρη Μυστακίδι και νησιώτικα τραγούδια με τον Κυριάκο Γκουβέντα, διασκεδάζοντας τον κόσμο που απολάμβανε το θαλασσινό φαγητό του με τη συνοδεία δροσερού κρασιού.
.  

    

   

Επόμενο βήμα είναι το αρμάτωμα του πλοίου και σε μερικούς μήνες το «Μέδων Πλειόνη» θα είναι έτοιμο να ταξιδέψει στο Αιγαίο.

Εμείς να ευχηθούμε καλές θάλασσες !!!

Σχόλια

comments

About Halkida.gr Team

Καλώς ήρθατε στο halkida.gr! | Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@halkida.gr | ΧΑΛΚΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΝΕΑ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΚΤΕΛ