Δείτε Γρήγορα:
Home / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | EVENTS / ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | ΧΑΛΚΙΔΑ / Σύλλογος «T΄ Aλωνάκι»: «Η Επέτειος του ΟΧΙ ιδωμένη μέσα από τα τραγούδια μας».

Σύλλογος «T΄ Aλωνάκι»: «Η Επέτειος του ΟΧΙ ιδωμένη μέσα από τα τραγούδια μας».

Ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Χαλκίδας (Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ) και ο Σύλλογος «T΄ Aλωνάκι» συνδιοργανώνουν επετειακή εκδήλωση με θέμα τα τραγούδια του 40.
Δημοτικά, νεοδημοτικά-αστικά και ρεμπέτικα τραγούδια με αναφορές στην επέτειο του ΟΧΙ θα ακουστούν για πρώτη φορά στην πόλη της Χαλκίδας, με τη φωνή του Παναγιώτη Λάλεζα.

14741602_10207375445613447_1836940196_n-1
Έτσι λοιπόν, ανήμερα της εθνικής επετείου, Παρασκευή 28 Οκτωβρίου στις 20:30, στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, ελληνικά μουσικά ακούσματα, συνοδευόμενα από ελληνικούς χορούς, θα μας περιγράψουν τα γεγονότα, ιδωμένα μέσα απ΄ τα τραγούδια. Τραγούδια τα οποία μιλούν και για τους δικούς μας ήρωες…
Συμμετέχουν: Λάλεζας Παναγιώτης -τραγούδι
Δρακούλης Γιώργος- τραγούδι
Γουσέτης Τάσος-βιολί
Ζαχαρής Δημήτρης-κλαρίνο
Αθανασιάς Τάσος-ακορντεόν
Κυριάκος Άγγελος- Λαούτο
Φρυγανιώτης Νίκος -μπουζούκι
Μπέτσας Νίκος – κιθάρα
Δρακωνάκης Αντώνης-μπαγλαμά
Λεμονής Κώστας- κρουστά
Αφηγούνται γεγονότα για τη Χαλκίδα στον πόλεμο του 40, οι ηθοποιοί και σκηνοθέτες από το Αεικίνητο Θέατρο Ευρίπου: Ράνια Νταλαχάνη και Βασίλης Βαλέρης.
Ιστορικές πηγές, κείμενα της εποχής, από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (Γ.Α.Κ) Ευβοίας
Έρευνα-Επιμέλεια: Λιανοστάθης Δημήτρης
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σχόλια

comments

About halkida.gr

Καλώς ήρθατε στο halkida.gr! | Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@halkida.gr | ΧΑΛΚΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΝΕΑ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΚΤΕΛ