Δείτε Γρήγορα:
Home / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | EVENTS / ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | ΧΑΛΚΙΔΑ / Η Κωμωδία «ΟΡΝΙΘΕΣ» Αριστοφάνη προσαρμοσμένη για παιδιά κάθε ηλικίας στο Θέατρο «Παπαδημητρίου»: 28 & 29 Νοεμβρίου 2016

Η Κωμωδία «ΟΡΝΙΘΕΣ» Αριστοφάνη προσαρμοσμένη για παιδιά κάθε ηλικίας στο Θέατρο «Παπαδημητρίου»: 28 & 29 Νοεμβρίου 2016

image001

Η κωμωδία «Όρνιθες» είναι ένα από τα πιο ωραία και τα πιο εντυπωσιακά έργα του Αριστοφάνη. Παρουσιάζεται από το θέατρο μας σε μια παράσταση θεαματική, ονειρική με εκπληκτικά κοστούμια-μάσκες πουλιών με ενθουσιαστική μουσική, με χορό,γέλιο,φανταστική πλοκή με κωμικά πρόσωπα που ενθουσιάζουν και διδάσκουν τα παιδιά.

Χαλκίδα : Θέατρο «Παπαδημητρίου»: 28 & 29 Νοεμβρίου 2016

Η υπόθεση του έργου είναι πολύ απλή: Δύο αθηναίοι πολίτες ,ο Πισθέταιρος και ο Ευελπίδης,που έχουν κουραστεί από τη ζωή στην πόλη φεύγουν από την Αθήνα και αναζητούν πάνω στα βουνά ένα ήσυχο μέρος για να ζήσουν.Συναντάνε τα πουλιά και προσπαθούν να τα πείσουν να τους δεχτούν κοντά τους και να χτίσουν μαζί μία νέα πόλη μεταξύ ουρανού και γης . Τα πουλιά στην αρχή δεν θέλουν αλλά τελικά δέχονται.Έτσι αρχίζει το κτίσιμο της πόλης των πουλιών,της Νεφελοκοκκυγίας.Πολύ γρήγορα όμως καταφθάνουν εκεί, διάφοροι καταφερτζήδες και απατεώνες ,ζητώντας και αυτοί μερίδιο από την καινούργια πόλη των πουλιών.Τα πουλιά και ο Πισθέταιρος όμως τους διώχνουν σαν ανεπιθύμητους.Όμως και οι θεοί του Ολύμπου είναι θυμωμένοι με την καινούργια πολιτεία που τους έχει στερήσει την δόξα και τις τιμές που είχανε από τους ανθρώπους.Έτσι στέλνουν τον Ποσειδώνα και τον Ηρακλή για να συζητήσουν το θέμα ώστε να βρεθεί μία λύση .Τελικά Γίνεται συμφωνία και το έργο τελειώνει με τραγούδια – χορούς και με το γάμο του Πισθέταιρου με την Βασιλεία,την ωραία κοπέλα που φυλάει το αστροπελέκι του Δία . Ο σκηνοθέτης και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκος Παροίκος σημειώνει:

« Στην εποχή μας, τα παιδιά και οι νέοι είναι αναγκαίο να διδαχθούν τις αξίες του ελληνικού πολιτισμού. Τα έργα του Αριστοφάνη, σωστά προσαρμοσμένα, προσφέρουν ψυχαγωγία με διδάγματα υψηλού επιπέδου που ενδυναμώνουν το πνεύμα και την ψυχή ».

Την παράσταση αυτή μπορούν να παρακολουθήσουν οι μαθητές   στην

Χαλκίδα :Θέατρο Παπαδημητρίου 28 & 29 Νοεμβρίου 2016, κατόπιν συνεννοήσεως.

Παραστάσεις : 9 π.μ. 10.30 π.μ.

διάρκεια: 1.15΄ Τιμή εισιτηρίου : 5 Ευρώ Κρατήσεις: Τηλ. 210/9235453 (πρωί 9.30 -12.30 ) τηλ. ανάγκης : 6944761133.

 Κρατήσεις θέσεων και στο email:exodos5@otenet.gr

ΕΞΟΔΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΕΞΟΔΟΣ

www.aegeanexodos.gr

Σχόλια

comments

About halkida.gr

Καλώς ήρθατε στο halkida.gr! | Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@halkida.gr | ΧΑΛΚΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΝΕΑ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΚΤΕΛ