Δείτε Γρήγορα:
Home / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | EVENTS / ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | ΧΑΛΚΙΔΑ / Εκκλησιάζουσες, τελευταίες παραστάσεις στο Θέατρο »Αυλιδείας Αρτέμιδος»
Εκκλησιάζουσες, τελευταίες παραστάσεις στο Θέατρο »Αυλιδείας Αρτέμιδος»

Εκκλησιάζουσες, τελευταίες παραστάσεις στο Θέατρο »Αυλιδείας Αρτέμιδος»

Για ακόμα μια φορά το Θέατρο Χαλκίδας προσφέρει πολιτισμό στην πόλη μας με της αγαπημένες Εκκλησιάζουσες! Ένα εκπληκτικό cast από ερασιτέχνες ηθοποιούς που αποδεικνύουν πόσο αγαπούν και σέβονται το θέατρο. Τελευταίες παραστάσεις λοιπόν και κλείσιμο του 2ου Φεστιβάλ στο Θέατρο »Αυλιδείας Αρτέμιδος» και τρέξτε να προλάβετε !!!

Λίγα λόγια για το έργο:
Η πανέξυπνη Πραξαγόρα μεταμφιέζεται σε άνδρα και μαζί με τις άλλες γυναίκες της Αθήνας, επίσης μεταμφιεσμένες σε άντρες, πηγαίνουν στην Εκκλησία του Δήμου – στην οποία οι γυναίκες δεν είχαν δικαίωμα ψήφου – και ψηφίζουν νόμο, σύμφωνα με τον οποίο η εξουσία περνά στα χέρια των γυναικών. Κάτι που φέρνει κυριολεκτικά τα πάνω κάτω, καθώς οι γυναίκες είναι έτοιμες να επιβάλλουν εκτός από την περιουσιακή και την ερωτική κοινοκτημοσύνη.
Ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα έργα του αξεπέραστου Αριστοφάνη που καυτηριάζει, διαχρονικά, με τον δικό του μοναδικό τρόπο, τα κακώς κείμενα της Πολιτείας.

Μετάφραση: Κώστας Ταχτσής
Διασκευή – σκηνοθεσία: Μαρία Βαρδάκα
Σκηνικά: Μαίρη Μουρσελά
Κοστούμια: Βασιλική Λευκούδη
Μουσική επιμέλεια: Βάλια Σεβροπούλου
Μουσική διδασκαλία: Δέσποινα Λαθούρα
Χορογραφίες: Δήμητρα Αγραφιώτη
Φωτισμοί: Βελισάριος Σκοπελίτης
Διεύθυνση παραγωγής: Ειρήνη Καράβα – Κώστας Καλόγηρος

ΠΑΙΖΟΥΝ (με αλφαβητική σειρά)
Νίκος Αγγελάκης , Μάχη Ακριώτη, Ιωάννα – Μαρία Αλαμάνου, Ελένη Αλεξανδρή, Μίνα Βαμβάκου, Ζωή Βλάχου, Ευρώπη Ευαγγελοπούλου, Κατερίνα Ζάκκα, Σουζάνα Ζαχαριάδου, Ευδοκία Ζέρβα, Κώστας Καλόγηρος, Ειρήνη Καράβα, Μαρία Καράκωστα, Βούλα Κοκονού, Σωτήρης Λιοπύρης, Κώστας Ντεγιάννης, Βάσια Σκούρα, Παναγιώτης Τζαφέρης, Ηλίας Τσώλης, Μέρσα Χατζηλάμπου, Άννα Χειμώνα, Εύη Χειμώνα

Διάρκεια παράστασης: 95 λεπτά

Εισιτήρια: 10 και 5 ευρώ (φοιτητές, άνεργοι, ομάδες άνω των 20 ατόμων)

Προπώληση 8 ευρώ στα σημεία:
Παραδοσιακό καφενείο Ρεξ (Τζιαρντίνι 1, Χαλκίδα)
Red Fox Ike (Καραολή και Δημητρίου 4 – πεζόδρομος, Χαλκίδα)
Τζαφέρης ΟΕ (5ο χλμ Χαλκίδας – Αρτάκης)
Dance Stage – Δήμητρα Αγραφιώτη, Δελλαγραμμάτικα 1, Βασιλικό Εύβοιας
Collection Razou, Ελευθ. Βενιζέλου 13, Ψαχνά Ευβοίας

Την τελευταία μέρα των παραστάσεων θα διατεθεί λεωφορείο με αναχώρηση από τα αγάλματα στις 20.30 προς το χώρο του θεάτρου και επιστροφή με το πέρας της παράστασης.

 

Πηγή:Θέατρο Χαλκίδας

Σχόλια

comments

About Halkida.gr Team

Καλώς ήρθατε στο halkida.gr! | Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@halkida.gr | ΧΑΛΚΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΝΕΑ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΚΤΕΛ