Δείτε Γρήγορα:
Home / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ / Ο αστεροειδής Freddie Mercury
Ο αστεροειδής Freddie Mercury

Ο αστεροειδής Freddie Mercury

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1946 γεννήθηκε ο Freddie Mercury, τραγουδιστής και ψυχή των Queen, του μουσικού συγκροτήματος που ξεχώρισε για την καλλιτεχνική του τόλμη και τη μοναδική του έμπνευση.

Την ημέρα των ‘γεννεθλίων’ του, ένας αστεροειδής πήρε το όνομα του, σε ανάμνηση των 70 ετών από τη γέννηση του μεγάλου τραγουδιστή, ο οποίος πέθανε το 1991, δύο μόλις μέρες αφότου επιβεβαίωσε δημόσια ότι έπασχε από AIDS.

Ο αστεροειδής «17473 Freddie Mercury», ο οποίος ανακαλύφθηκε το 1991, τη χρονιά θανάτου του μεγάλου σταρ, είναι ένας πολύ σκούρος διαστημικός βράχος διαμέτρου περίπου τριών χιλιομέτρων, ο οποίος κινείται στη μεγάλη ζώνη των αστεροειδών μεταξύ Άρη-Δία.

Η ονοματοδοσία αποφασίσθηκε από το Κέντρο Ελασσόνων Πλανητών της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης και έγινε γνωστή από τον κιθαρίστα των «Κουίν» και αστροφυσικό, Μπράιαν Μέι, στη διάρκεια εκδήλωσης στην Ελβετία, για την ανάμνηση της τελευταίας μέρας ζωής του Μέρκιουρι, σύμφωνα με τη βρετανική «Τέλεγκραφ».

Αστεροειδείς με το όνομά τους έχουν και οι Μπιτλς, όπως και ο Μπρους Σπρίνγκστιν.

Πηγή:elculture.gr

Σχόλια

comments

About Halkida.gr Team

Καλώς ήρθατε στο halkida.gr! | Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@halkida.gr | ΧΑΛΚΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΝΕΑ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΚΤΕΛ