Δείτε Γρήγορα:
Home / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΠΑΡΑΞΕΝΑ / Τι …κρύβουν τα νησιά Ανταμάν στα οποία ψάχνουν το μοιραίο Boeing
Τι …κρύβουν τα νησιά Ανταμάν στα οποία ψάχνουν το μοιραίο Boeing

Τι …κρύβουν τα νησιά Ανταμάν στα οποία ψάχνουν το μοιραίο Boeing

Η είδηση ότι κάποιος οδήγησε εσκεμμένα το αεροπλάνο εκεί  γεννά νέα σενάρια και νέες θεωρίες… συνωμοσίας
Η είδηση ότι κάποιος οδήγησε εσκεμμένα το μοιραίο Boeing των Malaysia Airlines προς τα νησιά Ανταμάν, «γεννά» νέα σενάρια και νέες θεωρίες… συνωμοσίας, σχετικά με την τύχη του αεροπλάνου και των 239 επιβατών του.
Οι νέες πληροφορίες, που είδαν το «φως» της δημοσιότητας, ήρθαν από ραντάρ του στρατού και δείχνουν ότι το αεροπλάνο πέταξε προς τον Ινδικό Ωκεανό, όπου και επικεντρώνονται πλέον οι έρευνες.
Θα μπορούσε όμως να είναι αληθινή η είδηση για τα νησιά Ανταμάν κι αν ναι, τι γνωρίζουμε για αυτά, διερωτάται σε νέο δημοσίευμα της για την εξαφανισμένη πτήση η βρετανική εφημερίδα «Mirror» και μας δείχνει, μέσα από την ιστοσελίδα της, επτά στοιχεία για τα Ανταμάν που έχουν ενδιαφέρον.
1. Το νησί ήταν παλιά αποικία κατάδικων και ονομαζόταν Καπαλάνι, το οποίο σημαίνει «μαύρα νερά». Ασθένειες, εγκληματίες αλλά και οι ντόπιοι, οδηγούσαν συχνά στο θάνατο τους ναυτικούς που έφταναν εκεί.
2. Πρόκειται ουσιαστικά για 572 μικρά, τροπικά νησιά. Τα πιο πυκνοκατοικημένα είναι στο Πόρτ Μπλέρ. Εκεί, υπάρχει έντονη βλάστηση και 11 ηφαίστεια λάσπης.
3. Τα νησιά βρίσκονται πολύ κοντά στο επίκεντρο του σεισμού του 2004 που προκάλεσε το φονικό Τσουνάμι. Η ακτή των νησιών είχε τότε καταστραφεί από τα πανύψηλα κύματα.
4. Ο εξερευνητής Μάρκο Πόλο ήταν εκείνος που τα ανακάλυψε τον 13ο αιώνα. Στα γραπτά του περιέγραφε τους κατοίκους των μικρών αυτών νησιών ως κανιβάλους.
5. Η θρησκεία στα νησιά αυτά είναι ο ανιμισμός.
Η βάση του ανιμισμού είναι η άποψη ότι υπάρχει ένα πνευματικό βασίλειο το οποίο μοιράζονται οι άνθρωποι με το σύμπαν, η θεμελιώδης άποψη ότι οι άνθρωποι, τα φυτά, τα ζώα και τα ουράνια σώματα κατέχουν ψυχή ανεξάρτητη από τη φυσική ύπαρξη.
6. Το αεροδρόμιο της περιοχής είναι υπό τον έλεγχο του ινδικού ναυτικού. Το μόνο αεροδρόμιο βρίσκεται στο Πορτ Μπλερ, οι πτήσεις επιτρέπονται μόνο την ημέρα και συνήθως είναι ελάχιστες.
7. Ο συγγραφέας Άρθουρ Κόναν Ντόυλ εμπνεύστηκε από τα νησιά για να γράψει ένα μυστήριο του Σέρλοκ Χολμς.

frapedoypoli.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο

Σχόλια

comments

About halkida.gr

Καλώς ήρθατε στο halkida.gr! | Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@halkida.gr | ΧΑΛΚΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΝΕΑ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΚΤΕΛ