Δείτε Γρήγορα:
Παγκόσμια Ημέρα Φάρων

Παγκόσμια Ημέρα Φάρων

Η Παγκόσμια Ημέρα Φάρων καθιερώθηκε το 2003 με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Φαροφυλάκων και γιορτάζεται κάθε χρόνο την τρίτη Κυριακή του Αυγούστου. Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι η ενημέρωση των πολιτών γιά τη σημασία των φάρων και των υπόλοιπων ναυτικών βοηθημάτων στη ναυσιπλοία, αλλά και η προβολή του έργου που επιτελούν οι φαροφύλακες, συχνά κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Την ημέρα αυτή οι φάροι είναι ανοιχτοί για το κοινό, με την πραγματοποίηση διάφορων εκδηλώσεων. Η Παγκόσμια Ημέρα Φάρων γιορτάζεται φέτος σε 350 φάρους, που ανήκουν σε 50 χώρες του κόσμου.

Την ευκαιρία να επισκεφθούν και να ξεναγηθούν σε φάρους σε όλη την Ελλάδα, δίνει σήμερα το Πολεμικό Ναυτικό, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Φάρων.

Η δυνατότητα επίσκεψης από το κοινό θα είναι από τις 10.00 έως 20.00.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν αναφορικά με την σημασία των Φάρων και των υπολοίπων ναυτιλιακών βοηθημάτων στη Ναυσιπλοΐα καθώς και για την προσφορά των Φαροφυλάκων.

Αναλυτικά οι Φάροι που θα είναι ανοιχτοί για το κοινό:

– Αγ. Νικόλαος – Κέα

– Ακρωτήρι – Θήρα

– Αρκίτσα – Φθιώτιδα

– Μουδάρι – Κύθηρα

– Βρυσάκι – Λαύριο

– Γερογόμπος – Κεφαλλονιά

– Γουρούνι – Σκόπελος

– Δρέπανο – Πάτρα

– Δρέπανο – Χανιά

– Κασσάνδρα – Χαλκιδική

– Κατάκολο – Ηλεία

– Κερί – Ζάκυνθος

– Κρανάη – Γύθειο

– Μεγάλο Έμβολο – Θεσσαλονίκη

– Μελαγκάβι – Λουτράκι

– Πλάκα – Λήμνος

– Κόρακας – Πάρος

– Κοκκινόπουλο – Ψαρά

– Αλεξανδρούπολη – Αλεξανδρούπολη

– Ταίναρο – Λακωνία

– Κόπραινα – Άρτα

– Κακή Κεφαλή – Χαλκίδα

– Μονεμβασιά – Λακωνία

Σχόλια

comments

About Halkida.gr Team

Καλώς ήρθατε στο halkida.gr! | Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@halkida.gr | ΧΑΛΚΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΝΕΑ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΚΤΕΛ