Δείτε Γρήγορα:
Home / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ / 11o Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest: ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ
11o Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest: ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ

11o Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest: ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest άνοιξε επίσημα τις πύλες του προκειμένου να υποδεχτεί φίλους του κινηματογράφου, καλλιτέχνες και δημιουργούς για ενδέκατη χρονιά. Από σήμερα μέχρι και την Κυριακή 26 Νοεμβρίου η Χαλκίδα γίνεται το επίκεντρο του πολιτισμικού ενδιαφέροντος για όσους αγαπούν τον κινηματογράφο.

ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ

Η Τελετή Έναρξης του 11ου Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest πραγματοποιήθηκε στις 20:00 στο Αμφιθέατρο Μεγάρου της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας. Την Τελετής Έναρξης παρουσίασαν οι ηθοποιοί Γιάννης Δρακόπουλος και Μαρία Καρακίτσου.

Η Τελετή Έναρξης και ήταν αφιερωμένη στον συγγραφέα και αγωνιστή της Εθνικής αντίστασης Μανώλη Γλέζο, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του το Φεστιβάλ και την πόλη της Χαλκίδας. Για τον Μανώλη Γλέζο μίλησαν ο γνωστός κινηματογραφιστής Νίκος Καβουκίδης, ο δημοσιογράφος Γιώργος Βότσης και ο συγγραφέας Λαοκράτης Βάσης ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος, ενώ στα πλαίσια της αφιέρωσης έγινε προβολή του Ντοκιμαντέρ «Μανώλης Γλέζος…ο αιώνιος αγωνιστής» του Νίκου Καβουκίδη.

Την Έναρξη του Φεστιβάλ κήρυξε ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας κύριος Φάνης Σπανός και ο Διευθυντής του Φεστιβάλ Σταύρος Ιωάννου. Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο Υπουργός Αγρτοικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, οι Βουλευτές Ευβοίας Αναστάσιος Πρατσόλης και Ζωή Λιβανίου, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κύριος Χρήστος Παγώνης και ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου κύριος Θανάσης Μπουραντάς.

Με την παρουσία τους τίμησαν για ακόμα μία φορά άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών μεταξύ άλλων παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Ρ. κύριος Ροδόλφος Μορώνης, ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος , ο συνθέτης Μιχάλης Γρηγορίου, ο ηθοποιός Λάκης Κομνηνός, ο γραφίστας Δημήτρης Αρβανίτης, ο σκηνοθέτης Νίκος Αναγνωστόπουλος, η παραγωγός κυρία Δέσποινα Μουζάκη, ο φωτορεπόρτερ Αριστοτέλης Σαρρηκώστας , η σκηνοθέτιδα Ελισάβετ Χρονοπούλου, ο ηθοποιός Γιώργος Μιχαλακόπουλος, ο παραγωγός Βασίλης Λεοντιάδης, ο Ιστορικός Κινηματογράφου Γιάννης Σολδάτος και ο Πρόεδρος της Π.Ε.Κ.Κ Ανδρέας Τύρος.

Ο συγγραφέας Λαοκράτης Βάσης μίλησε για το τιμώμενο πρόσωπο, χαρακτηρίζοντας τον Μανώλη Γλέζο φαινόμενο και ανυπότακτο σημαιοφόρο της ανδρείας, τονίζοντας ότι αποτελεί διαχρονικό σύμβολο για τα ωραία και υψηλά της ζωής. Ο δημοσιογράφος Γιώργος Βότσης αναφέρθηκε στην πληθωρική και ριζοσπαστική πορεία του Μανώλη Γλέζου, επισημαίνοντας την υψίστης σημασίας προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο. Ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος μοιράστηκε με το κοινό την πρώτη καθοριστική γνωριμία τους, ενώ αναφέρθηκε σε σημαντικά γεγονότα της ζωής του. Επιπλέον, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «τα καλλιτεχνικά ντοκιμαντέρ δεν είναι η επιβεβαίωση της κυριαρχίας της εικόνας στο λόγο, αλλά η ίδια η εικόνα που πυροδοτεί το λόγο».

Την εκδήλωση έκλεισε με την ευχαριστήρια ομιλία του ο Μανώλης Γλέζος μεταδίδοντας ηχηρό μήνυμα προς το κοινό. Μεταξύ άλλων τόνισε πως « πολιτισμός είναι μια πόλη που αποτελείται από πολίτες που ασκούν οι ίδιοι πολιτική και δεν την αφήνουν στα χέρια εξ ’επαγγέλματος πολιτικών».

Σχόλια

comments

About halkida.gr

Καλώς ήρθατε στο halkida.gr! | Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@halkida.gr | ΧΑΛΚΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΝΕΑ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΚΤΕΛ