Δείτε Γρήγορα:
Home / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ / Ημέρας Σκέψης των Προσκόπων Εύβοιας
Ημέρας Σκέψης των Προσκόπων Εύβοιας

Ημέρας Σκέψης των Προσκόπων Εύβοιας

Δελτίο τύπου από Προσκόπους Εύβοιας, Δράσεις «Ημέρας Σκέψης»

Ο Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, παιδαγωγική κίνηση, για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους, χωρίς διάκριση καταγωγής, φυλής ή πίστης, με σκοπό να συμβάλλει στην ανάπτυξη των νέων σωματικά, διανοητικά, κοινωνικά και πνευματικά μέσω της αλληλεκπαίδευσης με έμφαση στην υπαίθρια ζωή. Η κίνηση δημιουργήθηκε το 1907 από τον Λόρδο Baden Powell (Μπέηντεν Πάουελ) και αυτή τη στιγμή περιλαμβάνει 30 εκατομμύρια μέλη σε 217 χώρες και περιοχές.

22 Φεβρουαρίου (1857) είναι τα γενέθλια του Iδρυτή του Προσκοπισμού Μπέηντεν Πάουελ και οι Πρόσκοποι σε όλο τον κόσμο συνηθίζουν –σε ανάμνηση της προσφοράς του- να τα γιορτάζουν συνήθως κάνοντας δράσεις προσφοράς στους συνανθρώπους τους και ονομάζουν αυτή τη γιορτή «Ημέρα Σκέψης».

Φέτος οι Πρόσκοποι των Συστημάτων της Χαλκίδας αλλά και των Συστημάτων της Ν. Αρτάκης και της Λίμνης στα πλαίσια της «Ημέρας Σκέψης» οργάνωσαν μια σκυταλοδρομία δράσεων προσφοράς. Παροτρύνοντας του γύρω τους: «Πάρε από εμάς της σκυτάλη και πρόσφερε και συ … Γίνε και συ για λίγο Πρόσκοπος!» και με σύνθημα: «Είμαστε Όλοι Πρόσκοποι».

Το σύνθημα δόθηκε το Σάββατο 12/2 μ΄ ένα μεγάλο παιχνίδι για τα Λυκόπουλα (Προσκόπους ηλικίας 7 – 10 ετών) που μέσα από αυτό έμαθαν την αξία της προσφοράς.

Την Παρασκευή 17/2 οι Πρόσκοποι σε συνεργασία με την Κοινωνική Κουζίνα – ο «Άλλος άνθρωπος» μαγείρεψαν για τους αστέγους της δομής «Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων» του προγράμματος «Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχιας» στον δήμο Χαλκιδέων του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, άλλα και για τους περαστικούς. Παράλληλα ενημέρωναν τον κόσμο για την ανάγκη υποστήριξης του συγκεκριμένου προγράμματος που απειλείται με κλείσιμο λόγω έλλειψης κονδυλίων. Η δράση πραγματοποιήθηκε στην οδό Αβάντων πίσω από τον Άγ. Νικόλαο.

Το Σάββατο 18/2 διοργανώθηκε ένα μεγάλο παιχνίδι πόλης για τους Προσκόπους ηλικίας 11 – 15 ετών με θέμα και πάλι την προσφορά και την αλληλεγγύη.

Την Τετάρτη 22/2 διοργανώθηκε αγώνας ποδοσφαιρικός των Προσκόπων με την ομάδα του Αίαντα Χαλκίδας με εισιτήριο τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν και πάλι για τους αστέγους της δομής «Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων» του προγράμματος «Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχιας».

Την Παρασκευή 24/2 οι Ναυτοπρόσκοποι της Ν. Αρτάκης μαγείρεψαν για το συσσίτιο του Ι.Ν. Των Αγίων Αποστόλων της Ν. Αρτάκης.

Τέλος, την Κυριακή 19/2 οι Ναυτοπρόσκοποι της Λίμνης συμμετείχαν στη δενδροφύτευση που οργάνωσε το Δασαρχείο Λίμνης με σκοπό την αποκατάσταση του δάσους που επλήγη από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Ιουλίου `16.

Σχόλια

comments

About halkida.gr

Καλώς ήρθατε στο halkida.gr! | Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@halkida.gr | ΧΑΛΚΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΝΕΑ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΚΤΕΛ