Δείτε Γρήγορα:
Home / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ / Δελτίο τύπου από Προσκόπους Εύβοιας – καλοκαιρινές δράσεις
Δελτίο τύπου από Προσκόπους Εύβοιας – καλοκαιρινές δράσεις
Πρόσκοποι 1ου Συστήματος Χαλκίδας στην κατασκήνωση στον Άγιο

Δελτίο τύπου από Προσκόπους Εύβοιας – καλοκαιρινές δράσεις

Αφήνοντας πίσω το καλοκαίρι θα θέλαμε να αναφερθούμε, στις Κατασκηνώσεις και στις θερινές δράσεις μας γενικότερα.

Αναπόσπαστο κομμάτι της προσκοπικής μεθοδολογίας αποτελεί η επαφή με το φυσικό περιβάλλον. Όχι με τη γενική έννοια μιας εκδρομής – επίσκεψης στις υπέροχες εξοχές της πατρίδας μας, αλλά  ζώντας μέσα στη φύση, με διανυκτερεύσεις στο ύπαιθρο σε σκηνές ή καταλύματα, με τiς βραδινές συγκεντρώσεις μας   γύρω απ’ τη φωτιά (πυρές) με τα σκετς, τα παιχνίδια και τα τραγούδια που δίνουν στις  διακοπές των μικρών μας συμπολιτών μια μαγευτική χροιά, που λίγα παιδιά στην ηλικία τους έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν.

Το καλοκαίρι, 200 Πρόσκοποι της Χαλκίδας, 90 της Ν. Αρτάκης και 25 των Μεσσαπίων, στήσαμε την πάνινη πολιτεία μας, τις καλοκαιρινές μας κατασκηνώσεις, στο Καντήλι στο δάσος του  Αγίου, σε Λίμνη και Ροβιές στη Β. Εύβοια, στη Χίο, στην Κέρκυρα, και σε Σκιάθο-Σκόπελο-Αλόννησο.

Αρχηγοί των Κατασκηνώσεων ήταν οι: Μαρία Δημητρίου, Βάσω Κολοκούρη, Αλέξανδρος Πανταζής, Ζωζώ Χαλβατζή, Γιάννης Ποστέκογλου, Χαράλαμπος Κοροβός, Φανή Κοτρώνη, Φιλίτσα Ελευθεριάδου, Διονύσης Διακάκης.

            Επίσης σας ενημερώνουμε ότι στην προσεχή περίοδο 2016-17 περιμένουμε τα παιδιά της Εύβοιας σε Χαλκίδα, Ν. Αρτάκη, Ψαχνά και Λίμνη, στις εβδομαδιαίες συγκεντρώσεις των τμημάτων μας, όπου έμπειροι και εκπαιδευμένοι εθελοντές (οι Βαθμοφόροι μας) προσφέρουν παιδαγωγικό προσκοπικό παιχνίδι σε τουλάχιστον 300 παιδιά όλων των ηλικιών. Παιχνίδι, που στοχεύει στην κοινωνικοποίηση των παιδιών, στην επαφή τους με τα σύγχρονα προβλήματα και στην διοχέτευση της ενεργητικότητάς τους στη ζωή στη φύση, στην προσφορά στο συνάνθρωπο και στην αυτοοργάνωσή τους σε μικρές κοινωνίες – παρέες, όπου, αναλαμβάνοντας υπεύθυνους ρόλους, προετοιμάζονται για την ενηλικίωση τους και την ανάληψη πραγματικών ευθυνών.

Θεωρούμε, ακόμη, υποχρέωσή μας να ευχαριστήσουμε όσους συμπαραστάθηκαν στις Κατασκηνώσεις μας, ιδίως τις επιχειρήσεις που παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία συνέδραμαν με χορηγίες, καθώς και τους γονείς των Προσκόπων μας που βοήθησαν υλικά και ηθικά στις κατασκηνώσεις μας και που στελεχώνουν τις Επιτροπές Κοινωνικής Συμπαράστασης και διαχειρίζονται με διαφάνεια και υπευθυνότητα το υλικό και τα οικονομικά μας.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς που στάθηκαν δίπλα μας αυτό το καλοκαίρι και είναι οι εξής: Elbisco ΑΕ, Κρητικός ΑΕ, Παπαδοπούλου ΑΕ, Ελαίς-Unilever ΑΕ, Ευβοϊκή Ζύμη ΑΕ, Σόγια ΑΕ, Δ. Μασούτης ΑΕ, Μέλισσα-Κίκιζας ΑΕ, Δ. Ακριτίδης, Ευ. Δεληγιώργης, Σπάρος ΑΕ.

Τηλέφωνα επικοινωνίας ενόψει της νέας περιόδου 2016-17:

Για το 1ο Σύστημα Χαλκίδας: Γιαννούλης Γιώργος: 6972720497

Για το 4ο Σύστημα Χαλκίδας: Αλεξίου Χρήστος: 6977710598

Για το 6ο Σύστημα Χαλκίδας: Λιάσκου Ελένη: 6970142052

Για το 1ο Σύστημα Ν. Αρτάκης: Τσιριγώτης Μιχάλης: 6937762765

Για το 1ο Σύστημα Μεσσαπίων: Δούδαλη Ιωάννα: 6978176043

Για το 1ο Σύστημα Λίμνης: Ζούτσος Δημήτρης: 6950824062

 

Σχόλια

comments

About halkida.gr

Καλώς ήρθατε στο halkida.gr! | Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@halkida.gr | ΧΑΛΚΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΝΕΑ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΚΤΕΛ