Δείτε Γρήγορα:
Home / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ / Ένας Όσιρις στο Διάστημα
Ένας Όσιρις στο Διάστημα

Ένας Όσιρις στο Διάστημα

Σήμερα η NASA θα εκτοξεύσει μια νέα διαστημοσυσκευή, το OSIRIS-REx. Το σκάφος αυτό έχει σκοπό να πλησιάσει τον Αύγουστο του 2018 έναν αστεροειδή με το όνομα Μπενού. Για τα επόμενα 2 χρόνια το OSIRIX-REx θα μελετά τον αστεροειδή από απόσταση 700 μέτρων. Έτσι θα βρει και την κατάλληλη τοποθεσία, απ’ όπου τον Ιούλιο του 2020 το σκάφος θα απλώσει ένα ρομποτικό χέρι και θα πάρει ένα μικρό δείγμα απ’ τον αστεροειδή. Τον Μάρτιο του 2021, το OSIRIS-REx εγκαταλείπει τον αστεροειδή και παίρνει τον δρόμο της επιστροφής προς τη Γη, όπου θα φτάσει τον Σεπτέμβρη του 2023, στέλνοντας το δείγμα σ’ εμάς.

Κάποτε το να στείλεις ρομπότ σε αστεροειδή για να πάρεις δείγμα και να το φέρεις στη Γη άνηκε καθαρά στην επιστημονική φαντασία. Σήμερα οι επανδρωμένες αποστολές σε αστεροειδείς ανήκουν στην επιστημονική φαντασία. Μα για πόσο ακόμα; Με την πρόοδο της τεχνολογίας και με τις προκλήσεις που αντιμετωπίσουμε εδώ στη Γη, δεν αποκλείεται να χρειαστεί να μετατρέψουμε αστεροειδείς σε ορυχεία, βιομηχανίες, ή πλατφόρμες για μελλοντικά σκάφη.

Πηγή: Ηλίας Λουκάς – Οικολόγος Τεχνολόγος – Ερασιτέχνης Αστρονόμος

Σχόλια

comments

About Halkida.gr Team

Καλώς ήρθατε στο halkida.gr! | Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@halkida.gr | ΧΑΛΚΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΝΕΑ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΚΤΕΛ