Δείτε Γρήγορα:
Home / ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ / Λίμνη Ευβοίας: Το κέντρο του Βορειοανατολικού Ευβοϊκού κόλπου
Λίμνη Ευβοίας: Το κέντρο του Βορειοανατολικού Ευβοϊκού κόλπου
ΦΩΤΟ: ΣΤΕΛΛΑ ΤΣΙΤΙΝΗ

Λίμνη Ευβοίας: Το κέντρο του Βορειοανατολικού Ευβοϊκού κόλπου

Η κωμόπολη της Λίμνης βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά του Ευβοϊκού κόλπου και η παραδοσιακή αρχιτεκτονική της κερδίζει αμέσως τους επισκέπτες. Είναι αμφιθεατρικά χτισμένη κατά μήκος του κόλπου και το καλοκαίρι σφύζει από ζωντάνια, με τους τουρίστες αλλά και τους ντόπιους να έχουν σαν βάση τη Λίμνη για τις εξορμήσεις τους στις γύρω μαγευτικές παραλίες.
Ξεχωρίζει για τη φιλοξενία των κατοίκων και είναι μία ευκαιρία να απολαύσετε τις διακοπές ή μία ημερήσια εκδρομή σας σε μία τοποθεσία που είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη φύση, αλλά και με φιλικές τιμές διαμονής.

Πρόσβαση:
Δυόμισι μόλις ώρες από την Αθήνα, ο δρόμος είναι σχετικά εύκολος, με εξαίρεση τις στροφές έξω από τον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο. Θα σας μαγέψει η καταπράσινη διαδρομή με τα πεύκα και τους ψηλούς πλάτανους! Οδικό δίκτυο υπάρχει και από την Αιδηψό για όσους προτιμούν το πορθμείο της περιοχής.

Ιστορικά στοιχεία από wikipedia:
H Λίμνη είναι κωμόπολη της Βόρειας Εύβοιας, που βρίσκεται κοντά στην αρχαία πόλη Ελύμνιον, η οποία αναφέρεται στα έργα του Σοφοκλή. Αποτελεί την έδρα του διευρυμένου Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας. Σύμφωνα με την Απογραφή του 2011, έχει πληθυσμό 1.642 κατοίκους, ενώ βρίσκεται κτισμένη σε υψόμετρο 19 μέτρων.

Σχόλια

comments

About halkida.gr

Καλώς ήρθατε στο halkida.gr! |
Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@halkida.gr | ΧΑΛΚΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΝΕΑ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΚΤΕΛ